Zapiekana feta z pikantnymi warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Niebanalna propozycja na party.Ser feta kuszący aromatem papryki,pomidorów i oliwek.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kawałki sera feta(po 150 g)
    6 pomidorów suszonych w oleju
    12 zielonych oliwek(z zalewy)
    2 czerwone papryczki peperoni nadziewane serem w oleju
    2 zielone papryczki peperoni nadziewane serem w oleju
    2 ząbki czosnku
    filia aluminiowa

Zapiekana feta z pikantnymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki,pomidory i oliwki osączyć i drobno pokroić,czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
    Warzywa delikatnie połączyć ze sobą.
    Ser feta osączyć i przekroić go w poprzek na pół.
    Dolne plastry umieścić na kawałku foli aluminiowej,rozłożyć na nim warzywną mieszankę,przykryć górnym plastrem,docisnąć i zawinąć szczelnie w folię.
    Zapiekać 10 minut w temperaturze 180 stopni C,aż ser zmięknie.
    Odstawić do całkowitego ostygnięcia.
    Przed podaniem pokroić na mniejsze kawałki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy