Bagietki nadziane wędliną, serem i dodatkami, zapieczone smakują rewelacyjnie. Osobiście bardzo je lubię. Takie zapiekańce świetnie smakują na przyjęciach.
30 min
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
SKŁADNIKI :
3 duże bagietki
oregano
5 jajek ugotowanych na twardo
20 dkg sera w plastrach
20 dkg sera w kawałku
15 dkg salami w plastrach
20 dkg szynki konserwowej
20 dkg szynki mielonej
papryka konserwowa
ogórki konserwowe ( kilka )
dowolne sosy do polania
Zapiekańce pysznie nadziane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PRZYGOTOWANIE :
Bagietki kroimy na trzy kawałki. Nacinamy wzdłuż i posypujemy w środku oregano.
Ogórki, jajka kroimy w plastry a paprykę w paseczki.
Ser w kawałku ścieramy na tarce jarzynowej.
Każdą bułkę zaczynamy nadziewać, pierwszy kładziemy ser w plastrach, następnie szynka konserwowa, szynka mielona, salami, papryka, ogórki i plastry jajka. Posypujemy po wierzchu tartym serem i zawijamy w folię.
Zapiekańce przechowujemy w lodówce do momentu ich zapieczenia.
Smacznego. Można je przechowywać w lodówce do trzech dni.
Komentarze