ZAPIEKAŃCE PYSZNIE NADZIANE

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bagietki nadziane wędliną, serem i dodatkami, zapieczone smakują rewelacyjnie. Osobiście bardzo je lubię. Takie zapiekańce świetnie smakują na przyjęciach.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI :

    3 duże bagietki
    oregano
    5 jajek ugotowanych na twardo
    20 dkg sera w plastrach
    20 dkg sera w kawałku
    15 dkg salami w plastrach
    20 dkg szynki konserwowej
    20 dkg szynki mielonej
    papryka konserwowa
    ogórki konserwowe ( kilka )
    dowolne sosy do polania

Zapiekańce pysznie nadziane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zapiekańce 1. PRZYGOTOWANIE :



    Bagietki kroimy na trzy kawałki. Nacinamy wzdłuż i posypujemy w środku oregano.
    Ogórki, jajka kroimy w plastry a paprykę w paseczki.
    Ser w kawałku ścieramy na tarce jarzynowej.
    Każdą bułkę zaczynamy nadziewać, pierwszy kładziemy ser w plastrach, następnie szynka konserwowa, szynka mielona, salami, papryka, ogórki i plastry jajka. Posypujemy po wierzchu tartym serem i zawijamy w folię.
    Zapiekańce przechowujemy w lodówce do momentu ich zapieczenia.
    Smacznego. Można je przechowywać w lodówce do trzech dni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy