Zapiekane buły z jajkiem i dodatkami

0 (0 ocen)

  • 25 min

KOLACJA PYCHOTA

  • 25 min

Składniki:

  • 7 kajzerek, 7 jajek, 15dag boczku, mała cebula, 1 duża pieczarka, 7 plasterkow wędliny, ser żółty, szczypiorek, masło

Zapiekane buły z jajkiem i dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-14gcblc 1. Z kajzerek ścinamy górę i wydrążamy środek( nie bardzo żeby nie zrobić dziur w bułce)a resztę ugniatamy. Dno bułki smarujemy lekko masłem.
  • image-211oqn8 2. Boczek i cebulkę kroimy w drobniutką kostkę i podsmaźamy. Pieczarki również kroimy drobno. Ser żółty scieramy na tarle. Na dnie bułki układamy plasterek szynki na to troszkę sera i podsmazony boczek z cebulą. Następnie pieczarki. Wszystko dogniatamy robiąc miejsce na jajko.
  • image-23f74ar 3. Na górę wybijamy jajko posypujemy szczypiorkiem i lekko solimy. Na sam wierzch układamy resztę startego sera. Zapiekamy w piekarniku 200s 16min bez termoobiegu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie
ziemniaki

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ziemniaki zapiekane z jajkiem

lemonwilde Ciekawy pomysł na ziemniaki inaczej. 1 godz. 10 min