Zapiekane filety

0 (0 ocen)

  • 40 min

Lubię gotować, mam ogromną satysfakcję kiedy moje dania smakują innym.

  • 40 min

Składniki:

  • Podwójny filet z kurczaka, 4 jajka (na cztery filety) 4-5 pieczarek, ser mozzarella, szczypiorek, olej, przyprawy.

Zapiekane filety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety pokroić na cztery kotlety, rozbić, doprawić przyprawami do kurczaka, solą, pieprzem, panierować w mące, jajku i bułce tartej. Lekko podsmażyć z dwóch stron. Pieczarki pokroić, osobno podsmażyć na maśle. Z jajek robimy sadzone, najlepiej tak aby żółtko było płynne. Na kotlety kładziemy pieczarki, jajko sadzone, posypujemy mozzarella i szczypiorkiem. Zapiekamy na patelni pod przykryciem dopóki ser się nie rozpuści.

Porady

Kotlety najbardziej smakują z frytkami i surówką z białej kapusty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy