Zapiekane kajzerki z farszem i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gorące i chrupiące bułki prosto z piekarnika. W środku z farszem z pomidorów i szynki, na Wierzchu jajko. Polecam na śniadanie jak i na kolację.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kajzerki
    4 jajka
    1 duży pomidor
    Kawałek szynki
    Kawałek sera żółtego
    Sól
    Pieprz
    Czubricą
    Opcjonalnie szczypiorek lub natka pietruszki

Zapiekane kajzerki z farszem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z bułek ściąć wierzch. Miąższ ze środka wydrążyć.

    Pomidora pokroić w kostkę, szynkę również. Połączyć ze sobą. Doprawić do smaku solą, pieprzem cytrynowym i czubricą. Ser żółty zetrzeć na tarce.

    Farszem napełnić bułki lecz nie do końca. Potrzebne będzie nam miejsce na jajko.

    Farsz lekko ubić łyżką posypać serem żółtym i wbić delikatnie jajko. Po wierzchu posypać jeszcze czubricą.

    Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni dotąd aż białko się zetnie.

    Wierzch można posypać szczypiorkiem lub natka pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy