Zapiekane łódeczki:
- sporej wielkości bułeczki (ja używam takich z serem na wierzchu),
- masło,
- warzywa do wyboru,
- kawałki kurczaka, szynka itp. jeśli tylko się zmieści.
Zapiekane łódeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Po pierwsze i najważniejsze potrzebne nam są bułki, które po przekrojeniu od razu się nie rozwalą. Należy w bułce wyciąć tzw. czapeczkę, następnie łyżką delikatnie wybrać cały środek z bułki, starając się nie przerwać ich pod spodem. Gdy już wszystkie wydrążymy smarujemy je masłem. Ja smaruje je łyżką bo wtedy bułka się nie rwie.
2.Następnie wkładamy do środka co tylko chcemy, by nam się nic nie porozwalało należy nie wkładać składników w zbyt wielkich ilościach.
3.Wkładamy do rozgrzanego wcześniej do 180 stopni piekarnika, na ok 10 minut nie więcej.
Komentarze