Moja propozycja podania twarozku z rzodkiewka i szczypiorkiem:Polecam makaronowe roladki z cannelloni nadziewane twarozkiem rzodkiewaka i szcyzpiorkiem z nuta bazylii- wiosennie ,zdrowo i smacznie:) Polecam:)
40 min
Składniki:
6 sztuk makaronu rurek cannelloni
około 300 g twarogu białego
mały pęczek świeżego szczypiorku
mały peczek rzodkiewek
kilka listków świezej bazyli
sól
pieprz świezo zmielony
szczypta suszonej bazylii
2-3 łyzki śmietany
Sos:
5 łyzek jogurtu naturalnego
3- łyzki smietany 12 proc
2 łyzki posiekanego szczypiorku
pieprz
Zapiekany twarożek z rzodkiewka i szypiorkiem w makaronowych rurkach. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Makaron cannelloni obgotowujemy przez 5-7 minut w lekko osolonej wodzie , odcedzamy, odstawiamy do wystudzenia.
2. Twarozek rozdrabniamy.
Szczypiorek myemy, siekamy drobno.Bazylie myjemy i takze drobno siekamy.
Rzodkiewkę myjemy, kroimy drobno.
Twaróg biały mieszamy z rzodkiewka , szczypiorkiem, dodajemy smietanę, przyprawiamy do smaku.
3. Makaronowe rurki cannelloni kroimy kazda na połowę , i w kazda częśc wkłądamy mase twarozkową z dodatkami.
Nadziane rurki makaronowe ukłądamy w naczyniu żaroodpornym.Polewamy sosem śmietankowo jogurtowym( SKŁADNIKI NA SOS MIESZAMY WRAZ Z POSIEKNAYM SZCZYPIORKIEM , PRZYPRAWIAMY) Zapiekamy 30 minut w temp 190-200 stopni c.
Smacznego:)
Komentarze