Zapiekane naleśniki z nadzieniem sufletowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Chrupiące naleśniki, wypełnione puszystym nadzieniem, z orzeźwiającą nutką malin.

  • 30 min

Składniki:

  • CIASTO NALEŚNIKOWE:
    1 szkl. mleka
    0,5 szkl. przegotowanej wody
    0,5 szkl. gazowanej wody
    3 jaja
    1,5 szkl. mąki
    1/2 łyżeczki soli
    2 łyżki cukru
    1/4 roztopionej margaryny

    FARSZ:
    100 g malin
    150 g twarogu sernikowego
    2 jaja
    2 łyżki cukru
    1 cukier wanilinowy

Zapiekane naleśniki z nadzieniem sufletowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ucieramy z cukrem wanilinowym, dodajemy ser i mieszamy.
  • 2. Białka ubijamy. Dodajemy cukier i ubijamy ponownie.
  • 3. Mieszamy z masą twarogową.
  • 4. Każdy naleśnik smarujemy masą, składamy w kopertę, zapiekamy w piekarniku 13 minut 190 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy