Zapiekane pomidory z fetą i z ziołami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób

Dziś miałam tylko pomidory i fetę. Mogłam zrobić sałatkę, zupę... albo zapiekane pomidory z fetą, Czyli w sumie wyszła sałatka, ale z pieca.

  • 45 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 4 pomidory (u mnie 2 czerwone i 2 żółte)

    2 łyżki oliwy

    sól do smaku

    chili do smaku

    1 łyżka octu winnego

    3 ząbki czosnku

    oregano

    1/2 opakowania fety

    świeża bazylia

    kromka chleba

Zapiekane pomidory z fetą i z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczone pomidory z fetą w ziołach 1. Pomidory pokroić w dość dużą kostkę, przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać czosnek cale ząbki, wlać oliwę i ocet oraz przyprawy, wymieszać. Wstawić do pieca nagrzanego na 180 stopni. Piec 30 minut. Po tym czasie dodać pokruszoną fetę oraz kromkę chleba pokrojoną w kostkę piec jeszcze 5-10 minut. Posypać listkami bazyli.

Komentarze

Podobne przepisy