Zapiekane pulpeciki z patelni

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Obiad wymyślony na szybko. Ale właśnie takie obiady smakują najlepiej. Obiad robi się prawie sam ;-)) Potrzeba nam mięska, passatty i koncentratu pomidorowego – . Mięsko jest wieprzowo-wołowe. PYCHA

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki:

    600 g mięsa mielonego ( u mnie wieprzowo-wołowe)

    1 jajko

    4 łyżki oleju rzepakowego

    1/3 słoiczka koncentratu pomidorowego OCTIM

    1 słoik passaty pomidorowej

    Przyprawy : sól himalajska, pieprz mielony, słodka papryka wędzona,czosnek granulowany

    Kulka mozzarelli

Zapiekane pulpeciki z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania:

    1.Do mięsa dodaj jajko oraz przyprawy. Całość wymieszaj. Zwilż ręce wodą i z mięsa formuj pulpeciki wielkości piłeczki do pinponga

    2.Na patelni rozgrzej olej . Smaż pulpeciki na rumiano z każdej strony. Gdy to nastąpi dodaj na patelnie passattę oraz koncentrat pomidorowy. Dodaj także odrobinę soli , pieprzu, bazylii i oregano. Całość duś na średnim ogniu do momentu aż sos zredukuje się i stanie się bardzo gęsty. Gdy to nastąpi całość posyp startą mozzarellą. Całość przykryj drugą patelnią i duś pod przykryciem około 6 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy