Zapiekane schabowe

0 (0 ocen)

Proste i pyszne danie na obiad!

Składniki:

  • schab
    pieczarki
    ser żółty
    sól
    pieprz
    cebula
    bułka tarta
    jajka
    przyprawa do dań Kucharek
    cebulka prażona
    mąka

Zapiekane schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab 1. Schab kroimy na plastry, rozbijamy i przyprawiamy solą, pieprzem oraz kucharkiem. Odstawiamy na ok. godzinkę do lodówki.
  • schabowe 2. Schabowe obtaczamy w roztrzepanym jajku z odrobiną kucharka, a następnie w bułce tartej wymieszanej z odrobiną mąki. Przysmażamy z obu stron.
  • pieczarki 3. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kostkę. Smażymy na patelni. Dodajemy trochę żółtego sera. Przyprawiamy pieprzem, solą.
  • image-0wxihwf 4. Kotlety układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym układamy pieczarki, ser żółty i posypujemy prażoną cebulką. Zapiekamy w piekarniku, aż ser się delikatnie zarumieni.
  • image-1hseby6 5. Zapiekane schabowe podajemy z ziemniakami i zasmażaną kiszoną kapustą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy