Zapiekane skrzydełka na pieczarko-marchewkowym farszu

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Moje ulubione danie :)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1.5 kg skrzydełek
    1 kg pieczarek
    4 duże marchewki
    2 pietruszki
    1 por
    3 duże cebule
    sól,pieprz

Zapiekane skrzydełka na pieczarko-marchewkowym farszu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka kurczaka marynujemy dzień wcześniej. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C na poziom górę dół, na blasze układamy skrzydełka. Zapiekamy w piekarniku 20-25 minut. , Cebule obieramy kroimy w większa kostkę podsmażamy do zarumienienia, dodajemy obrane i pokrojone w pół plasterki pieczarki i smażymy.Po 15 min dodajemy startą marchew, pietruszkę i por , całość podsmażamy 15 min.
    Na koniec przyprawiamy do smaku .
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy