Zapiekane ziemniaczki ze szpinakiem i fetą

0 (0 ocen)

  • 45 min

Wspaniały dodatek do mięs ale również do sałatek ...

  • 45 min

Składniki:

  • 4 duże ziemniaki
    50 dag mrożonego szpinaku
    20 dag sera feta
    100 ml śmetany kremówki
    5 dag masła
    ząbek czosnku

Zapiekane ziemniaczki ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać, przekroić wzdłuż, łyżeczką wydrążyć środki, tak aby powstalo lekkie wgłębienie.
  • 2. Na paletni rozgrzać łyżkę masła, włożyć rozmrożony szpinak, odparować. Dodać fetę, przyprawić pieprzem.
  • 3. Połówki ziemniaków napełnić masą szpinakową.
  • 4. Resztę masła rozetrzeć z ząbkiem czosnku. Na każdej połówce ziemniaka ułożyć po trochu masła czosnkowego.
  • 5. Piec ok 15 min w 200 stopniach.
  • 6. Kremówkę ubić ze szczyptą soli. Ziemniaki ozdobić śmietaną.

Porady

Można podac z dodatkiem rzodkiewek i koperku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy