Zapiekanka boeuf strogonow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oczyszczone mięso z błon kroimy na kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy w kostkę lub plasterki, cebulę siekamy.
Pieczarki wraz z cebulą podsmażamy na rozgrzanym oleju, przekładamy do garnka, tak samo postępujemy z mięsem. Dodajemy ok. 1/2 szklanki wody, koncentrat, dusimy do miękkości mięsa, pod koniec łączymy z lekko roztrzepaną śmietaną, doprawiamy jeszcze solą i pieprzem.
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu, gotową przekładamy do naczynia żaroodpornego. Następnie wykładamy wcześniej przygotowane mięso z warzywami, posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku przez kilka minut, aż ser się rozpuści. Gotowe danie można posypać natką pietruszki.
Komentarze