zapiekanka chilijska

0 (0 ocen)

  • 60 min

przepis otrzymałam od kuzynki.

  • 60 min

Składniki:




  • 2 puszki kukurydzy
    4 łyżki cukru
    2 upieczone piersi z kurczaka – pokroić w plastry
    1 łyżeczka suszonej bazyli
    10 dkg masła , sól pieprz



Zapiekanka chilijska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zapiekanka chilijska 1.




    Kukurydzę odcedzić i lekko zmiksować z połową cukru, bazylią i 5 dkg rozpuszczonego masła. Doprawić pieprzem , nie solić. Gdy masa będzie zbyt gęsta dodać trochę zalewy z kukurydzy. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Ułożyć na dnie plastry kurczaka, zalać masą , opruszyć pozostałym cukrem i zapiekać w piekarniku przez 30 min w temp. 180 stopni.



Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.86 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zapiekanka gyros

4.86 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zapiekanka gyros

Kasia_S przepyszna, moja rodzina sama się o nią upomina 1 godz. 30 min