Zapiekanka chlebowa

0 (0 ocen)

Na jajecznicę było za mało jajek, na kanapki za mało chleba i tak powstała ta śniadaniowa zapiekanka :)

Składniki:



  • 2 kiełbaski śląskie
    200 g pieczarek
    3 jajka
    100 ml mleka
    100 g sera żółtego
    0,5 pęczka szczypiorku
    sól i pieprz do smaku

Zapiekanka chlebowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kiełbasę pokroić w plasterki, wrzucić na patelnię i smażyć.

    Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w kawałki, wrzucić do kiełbasy i smażyć aż odparują i się zarumienią. Przestudzić.

    2 kromki chleba ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wyłożyć połowę kiełbasy z pieczarkami, położyć kolejne 2 kromki i wyłożyć resztę farszu. Położyć 2 ostatnie kromki.

    Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać odrobinę soli i sporo pieprzu. Masę wylać na składniki w naczyniu. Posypać tartym żółtym serem i siekanym szczypiorkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec ok 20 minut


Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy