zapiekanka kasi

0 (0 ocen)

  • 30 min

szybkie danie w sam raz na niezapowiedzianą wizytę gości

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego,przyprawa do mięsa mielonego,przyprawa do gyrosa,40 dkg sera żółtego,500g makaronu lub 4 woreczki ryżu,sos pieczarkowy w słoiczku łowicz lub pudliszki,4 łyżki oliwy.

Zapiekanka kasi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mięso mielone podsmażam na oliwce,dodając przyprawę do mięsa mielonego i przyprawę do gyrosa według własnego upodobania.następnie dodaję sos pieczarkowy i duszę to wszystko pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 10 min. aby smaki się połączyły.gotuję makaron lub ryż w osolonej wodzie.następnie w naczyniu żaroodpornym na spód kładę warstwę sosu ,potem ugotowany makaron lub ryż,ser żółty starty na tarce na grubych oczkach lub w plastrach i znów, sos,ugotowany makaron lub ryż i ser.zapiekamy to w mikrofali lub piekarniku aż ser się rozpuści.smacznego.

Porady

polecam ser żółty starty ,do wykorzystania można użyć makaronu bądź ryż pozostały z obiadu.makaron najlepiej gruby typu muszelki lup podobny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy