Zapiekanka makaronowa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przepis pochodzi z książki Nigella expresowo

  • 15 min

Składniki:

  • 250 g makaronu
    250 g cheddar
    250 g niesłodzonego mleka skondensowanego
    2 jajka
    szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej
    sól i pieprz

Zapiekanka makaronowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować makaron, odsączyć i wrzucić z powrotem do garnka. Rozgrzać piekarnik do 220oC. Gdy makaron się gotuje, zmiksować ser z mlekiem i jajkami. Zalać makaron przygotowanym sosem serowym, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć zawartość garnka do żaroodpornego naczynia i zapiekać przez 10-15 minut, aż zrumieni się na wierzchu.

Porady

najlepszy do tego przepisu jest makaron rurki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy