Zapiekanka makaronowa

0 (0 ocen)

  • 45 min

W większości domów niedziela kojarzy się z rosołem. Co zrobić z pozostałościami, oprócz przysłowiowej pomidorówki? Podpowiadamy...

  • 45 min

Składniki:

  • 300 g ugotowanego makaronu
    500 g ugotowanego kurczaka
    250 g pieczarek
    300 ml rosołu
    150 g roquefort (lub innego pleśniowego)
    250 g startego sera żółtego
    1 cebula czerwona

Zapiekanka makaronowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dnie naczynia układamy makaron. Mięso oddzielamy od kości, kroimy w kostkę, układamy na makaronie, następnie kładziemy oczyszczone i pokrojone na plasterki pieczarki.
    W rondelku zagotowujemy rosół, rozpuszczamy ser, zalewamy zapiekankę. Wierzch posypujemy startym serem i posiekaną czerwoną cebulą. Zapiekamy 30 min w temperaturze 180°C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy