Zapiekanka makaronowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

z pomidorami, szpinakiem i boczkiem :)

  • 60 min

Składniki:

  • 25 dkg makarony świderki
    1 słoik/puszka krojonych pomidorów
    10 dkg mrożonego szpinaku w liściach
    5 plasterków boczku
    1 papryczka chili
    3 łyżki śmietany
    15 dkg sera żółtego
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    zioła prowansalskie

Zapiekanka makaronowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sosik 1. Makaron ugotować al dente. Pomidory i zamrożony szpinak przełożyć na patelnię. Kiedy woda odparuje dodać pokrojony w paseczki boczek i chili. Przyprawić. Podsmażyć 5 minut.
  • Makaron z sosem 2. Sos wymieszać ze śmietaną, dodać makaron i przełożyć do naczynia do zapiekania.
  • Gotowa zapiekanka 3. Całość posypać żółtym serem, słodką papryką i ziołami. Zapiekać 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy