Zapiekanka makaronowa z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób

:)

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 25 dag makaronu świderki
    35 dag pieczarek
    5 dag masła
    cebula
    15 dag śmietanki 18%
    5 dag żółtego sera
    jajko
    sól
    zioła prowansalskie
    słodka papryka
    pieprz

Zapiekanka makaronowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotuję makaron.
  • 2. Cebulę siekam w kostkę.
  • 3. Pieczarki obieram, kroję w plasterki i dusze na maśle. Pod koniec duszenia dodaję cebulę.
  • 4. W miseczce roztrzepuję jajko i mieszam ze śmietaną. Doprawiam.
  • 5. Ser ścieram na tarce.
  • 6. Makaron mieszam z pieczarkami, sosem i połową żółtego sera.
  • 7. Naczynie żaroodporne smaruję masłem i oprószam bułką tartą.
  • 8. Makaron z pieczarkami przekładam do formy.
  • 9. Na wierzch wysypuję resztę startego sera.
  • 10. Zapiekam 25 minut w 180 st. C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy