Zapiekanka miś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z mięsa usuwamy niepotrzebne błonki i kroimy w kostkę.
Prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą oraz curry.
2.Makaron gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
3.Fasolki usuwamy końcówki, kroimy na połówki i gotujemy również w osolonej wodzie.
Na makron wykładamy mięso.
4.Papryki kroimy na połówki, usuwamy nasiona i kroimy w drobne paseczki.
Prużymy na rozgrzanym oleju 3 minutki.
Do papryki dodajemy ugotowaną wcześniej fasolkę.
5.Sos rozrabiamy w ½ szklance wody i wlewamy do warzyw, dwie minutki gotujemy.
6.Sosem z warzywami polewamy kurczaka.
Wierzch zapiekanki posypujemy startym na dużych oczach serem i zapiekamy do chwili rozpuszczanie sera.
Komentarze