zapiekanka na cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 30 min

Łatwa i szybka przekąska

  • 30 min

Składniki:

  • ciasto francuskie,
    koncentrat,
    ser 10dkg,
    oliwki zielone i czarne-po kilka sztuk,
    ogórek konserwowy- 3szt.,
    salami, kiełbaska,parówka

Zapiekanka na cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto francuskie wyjmij z lodówki aby chwilę poleżało i odmarzło, w tym czasie pokrój pozostałe składniki: oliwki na pół, ogórka konserwowego w plasterki, plasterki salami na cztery części, kiełbaskę i parówkę także w plasterki, ser zetrzyj na tarce , ciasto francuskie pokrój na cztery paski równej grubości, każdy z pasków posmaruj koncentratem,wszystkie składniki poza serem ułóż według dowolnej kolejności, na wierzch zetrzyj serek. Tak przygotowane zapiekanki wstaw do piekarnika na około 15- 20 min w temperaturze 180 stopni. Smacznego:)

Porady

składniki można dobrać według tego co się lubi najbardziej:)

Komentarze

Podobne przepisy