Zapiekanka Naleśnikowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ta potrawa jest smaczna i zdrowa a po zatem bardzo prosta

  • 30 min

Składniki:

  • Cissto nalesnikowe
    4 jaja
    1,5 szkl mleka
    1,5szkl, maki

    Farsz
    3 łyzki masła
    1 szkl. bulionu
    150g topionego serka ziołowego
    400g pieczarek
    6 plasterków szynki
    sól, pieprz, gałka muszkatołowa
    1,5 szkl. mleka

Zapiekanka naleśnikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować ciasto naleśnikowe
    Usmażyć naleśniki.
  • 2. Pieczarki umyć, pokroić w kostkę i poddusić na łyżce masła, doprawić solą i pieprzem
  • 3. Rozgrzać 2 łyżki masła poruszyć mąka, zrobić zasmażkę pierwszego stopni. Zalać szklanka mleka i bulionem gotować ok 5 min.
    Do sosu dodać serek i doprawić do smaku .
  • 4. Pół sosu dodać do pieczarek a pół zostawić żeby polać resztę.
    na naleśnika położyć trochę pieczarek i wędlinę zwijać i układać w naczyniu żaroodpornym.
    Zapiekać ok 10 min w 250 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy