Zapiekanka orkiszowa

0 (0 ocen)

Wykorzystałam makaron orkiszowy trzy koloru który bardzo lubię. Zapiekanka bez mięsa tym razem, i tak zwane czyszczenie lodówki.

Składniki:

  • 200 gram makaron orkiszowy trzy kolory
    1/2 szklanki makaronu kokardki
    2/3 brokuła
    3 marchewki
    20 dkg pieczarek
    250 ml śmietany 30 %
    1 opakowanie przyprawy carbonara
    2 jajka
    sól
    70 g camembert
    olej rzepakowy

Zapiekanka orkiszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie. Marchewkę obieram, myję i kroję na plastry. Brokuł dzielę na małe różyczki i gotuję z marchewką aldente. Odcedzam warzywa. Pieczarki kroję na pół i przesmażam na patelni na oleju. Śmietanę przelewam do rondelka, dodaję przyprawę carbonara, jajka roztrzepane, camembert. Mieszając podgrzewam, ważne żeby nie zagotować. Do naczynia przekładam połowę makaronu, wykładam połowę warzyw, znowu makaron i warzywa. Polewam sosem i zapiekam temp 190 stopni 25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy