Zapiekanka po rusku na słodko

0 (0 ocen)

Wyśmienita na ciepło jak i również na zimno

Składniki:

  • Składniki: 40 dag makaronu (najlepiej świderki lub fale
    100 g margaryny
    3/4 szklanki cukru
    cukier waniliowy
    40 dag sera białego
    3 jajka
    małe opakowanie rodzynek ( można dodać więcej )

Zapiekanka po rusku na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE: Makaron gotować 10 MIN . Odcedzić. Ser "pokruszyć". Oddzielić żółtka od białek. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać rodzynki ( wcześniej sparzone)Wymieszać z serem i gotowym makaronem. Ubić pianę z białek i na końcu połączyć ją z makaronem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego,wysmarowanego margaryną Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i zapiekać 30-40 min. (aż będzie ładnie zrumienione).

Porady

RADA: Makaron możemy także ugotować na mleku. Do sera możemy dodać także wiśnie z kompotu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy