Zapiekanka rybna

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Smaczna zapiekanka rybna ,idealna na obiad ,świetna na przystawkę lub zimną przekąskę.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 500 g filetów z mintaja
    500 g młodej kapusty
    1 pęczek koperku
    200 g pomidorków koktajlowych
    1 cebula
    200 g pieczarek
    2 jajka
    1 szklanka bułki tartej
    1 czerwona papryka
    100 ml bulionu warzywnego
    2 łyżki oliwy z oliwek
    sól ,pieprz

Zapiekanka rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekanka rybna 1. Filety mielimy ,dodajemy jajka ,bułkę tartą ,posiekany koperek i wyrabiamy masę. Do smaku doprawiamy solą o pieprzem. Połową masy oklejamy ścianki dużej keksówki.
    Cebulę ,kapustę siekamy i podsmażamy razem z pokrojonymi pieczarkami ,pomidorkami i pokrojoną w kostkę papryką na oliwie. Zalewamy bulionem i dusimy do odparowania płynu. Kapustę studzimy i mieszamy z pozostałą masą rybną ,którą przekładamy do keksówki. Całość pieczemy 40 min w temperaturze 180°C. Zapiekanka smakuje na ciepło ,jak i na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy