ZAPIEKANKA SEROWO-PIECZARKOWA

0 (0 ocen)

  • 30 min

SZYBKA W PRZYGOTOWANIU POTRAWA JEŚLI AKURAT BRAKUJE NAM CZASU NA GOTOWANIE

  • 30 min

Składniki:

  • 0.5 KG ŻÓŁTEGO SERA
    0,5 KG PIECZAREK
    MAKARON PENNE, ŚWIDERKI LUB INNY
    SOS KNORR 4 SERY Z BROKUŁAMI
    1 ŚREDNIA CEBULA
    PÓŁ SZKLANKI ŚMIETANY
    3/4 SZKLANKI WODY
    SÓL, PIEPRZ

Zapiekanka serowo-pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MAKARON UGOTOWAĆ ALE NIE DO KOŃCA ŻEBY BYŁ LEKKO TWARDY
    PIECZARKI I CEBULĘ POKROIĆ I UDUSIĆ NA PATELNI. LEKKO OSOLIĆ I DODAĆ PIEPRZU DO SMAKU.
    SOS ROZROBIĆ W WODZIE I ŚMIETANIE. NIE GOTOWAĆ.
    SER ŻÓŁTY ZETRZEĆ NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH.
  • 2. UGOTOWANY MAKARON ODCEDZIĆ WYMIESZAĆ Z PIECZARKAMI I STARTYM SEREM (ZOSTAWIĆ TROCHĘ DO POSYPANIA PO WIERZCHU)
    PRZEŁOŻYĆ DO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO WLAĆ SOS I POSYPAĆ POZOSTAŁYM SEREM.
    WŁOŻYĆ DO PIEKARNIKA I PIEC OKOŁO PÓŁ GODZINY.

Komentarze

Podobne przepisy