SZYBKA W PRZYGOTOWANIU POTRAWA JEŚLI AKURAT BRAKUJE NAM CZASU NA GOTOWANIE
30 min
Składniki:
0.5 KG ŻÓŁTEGO SERA
0,5 KG PIECZAREK
MAKARON PENNE, ŚWIDERKI LUB INNY
SOS KNORR 4 SERY Z BROKUŁAMI
1 ŚREDNIA CEBULA
PÓŁ SZKLANKI ŚMIETANY
3/4 SZKLANKI WODY
SÓL, PIEPRZ
Zapiekanka serowo-pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.MAKARON UGOTOWAĆ ALE NIE DO KOŃCA ŻEBY BYŁ LEKKO TWARDY
PIECZARKI I CEBULĘ POKROIĆ I UDUSIĆ NA PATELNI. LEKKO OSOLIĆ I DODAĆ PIEPRZU DO SMAKU.
SOS ROZROBIĆ W WODZIE I ŚMIETANIE. NIE GOTOWAĆ.
SER ŻÓŁTY ZETRZEĆ NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH.
2.UGOTOWANY MAKARON ODCEDZIĆ WYMIESZAĆ Z PIECZARKAMI I STARTYM SEREM (ZOSTAWIĆ TROCHĘ DO POSYPANIA PO WIERZCHU)
PRZEŁOŻYĆ DO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO WLAĆ SOS I POSYPAĆ POZOSTAŁYM SEREM.
WŁOŻYĆ DO PIEKARNIKA I PIEC OKOŁO PÓŁ GODZINY.
Komentarze