zapiekanka wegetarianska

0 (0 ocen)

  • Łatwy

jest to pyszna zapiekanka wegetarianska która mozna szybko zamienic w danie dla milosników wedliny

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka świeże: 4 sztuki
    - kukurydza z puszki (należy użyć nie całą puszkę..): 1 sztuka
    - mąka: 2 szklanki
    - Przyprawy (sól, pieprz, czosnek, papryka, bazylia, rozmaryn): 4 sztuki
    - fasolka szparagowa żołta: 6 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - Papryka czerwona świeża: 1 sztuka
    - mleko: 1 litr

Zapiekanka wegetarianska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, mleka, jajek rozrabiamy w misce ciasto, dodając szczyptę soli. Fasolę i marchew gotujemy klika minut w osolonej wodzie, aż zmiękną. Cebulę dość grubo kroimy, smażymy na maśle, dodajemy pokrojoną paprykę, później kukurydzę, przyprawiamy ziołami, czerwoną papryką, solą i pieprzem, a na koniec dodajemy fasolkę i marchew. Na nagrzaną blachę wylewamy równomiernie ciasto, układamy warzywa (ewentualnie jakies plastry wędliny) i pieczemy około pół godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy