Zapiekanka z brązowymi pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Nie ma to jak domowe zapiekanki

  • 30 min

Składniki:

  • 2 bagietki
    300 g brązowych pieczarek
    1 cebulka
    100 g sera
    kilka ogórków kiszonych
    1/2 świeżego ogórka
    1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
    ketchup
    majonez
    1 łyżka masła

Zapiekanka z brązowymi pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę siekamy w drobną kostkę i szklimy na maśle. Pieczarki dokładnie myjemy i siekamy w cienkie plasterki. Do zeszklonej cebuli dodajemy pieczarki i smażymy wszystko około 10 minut.
    Bagietki rozkrawamy na pół i rozkładamy na każdej podsmażone pieczarki z cebulką, całość posypujemy tarkowanym serem. Zapiekamy ok 15 minut, aż se się rozpuści i zrumieni.
    Ogórki siekamy w plasterki i układamy na przemian na upieczonych zapiekankach, polewamy ketchupem i majonezem. Posypujemy posiekanym świeżym szczypiorkiem.

Porady

Brązowe pieczarki są delikatniejsze niż białe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy