ZAPIEKANKA Z KASZY GRYCZNEJ

0 (0 ocen)

  • 35 min

ZNAKOMITA NA JESZIENNY OBIAD

  • 35 min

Składniki:

  • 400G KASZY GRYCZANEJ
    200G SERA FETA
    2 ŁYŻKI BUŁKI TARTEJ
    200G SERA PLEŚNIOWEGO Z NIEBIESKĄ PLEŚNIĄ
    300G DUŻYCH PIECZAREK
    3 ŁYŻKI MASŁA
    4 JAJKA
    SÓL,PIEPRZ, ZIOŁA PROWANSALSKIE,

Zapiekanka z kaszy grycznej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • KASZA 1. KASZE GRYCZANĄ ZALAĆ TAKĄ ILOŚCIĄ WRZĄTKU, ABY KASZA BYŁA PRZYKRYTA.DODAĆ 1 ŁYŻKĘ MASŁA I SÓL.GOTOWAĆ NA WOLNYM OGNIU 15MINUT.ODSTAWIĆ NA 30 MIN,ABY SPĘCZNIAŁA
  • SERY POKROIC 2. SER FETA I PLEŚNIOWY POKROIĆ W KOSTKĘ.PIECZARKI POKROIĆ W PLASTERKI,POŁOWE PODSMAŻYĆ NA ŁYŻCE MASŁA
  • WYMIESZAĆ SKŁADNIKI 3. DO KASZY DODAĆ OBA SERY I PODSMAŻONE PIECZARKI.NASTĘPNIE WBIĆ JAJKA,WYMIESZAĆ.DOPRAWIĆ DO SMAKU ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI,PIEPRZEM,SOLĄ.
  • MASA DO PIEKARNIKA 4. NACZYNIE ŻAROODPORNE POSMAROWAĆ MASŁEM I OPRÓSZYĆ BUŁKĄ TARTĄ.PRZEŁOŻYC KASZE.NA WIERZCH UŁOŻYĆ PLASTERKI POZOSTAŁYCH PIECZAREK.OPRÓSZYĆ SOLĄ,PIEPRZEM,ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI I TYMIANKIEM.ZAPIEKAĆ 45MIN W TEMPERATURZE 180STOPNI

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy