Zapiekanka z kaszy grycznej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.KASZE GRYCZANĄ ZALAĆ TAKĄ ILOŚCIĄ WRZĄTKU, ABY KASZA BYŁA PRZYKRYTA.DODAĆ 1 ŁYŻKĘ MASŁA I SÓL.GOTOWAĆ NA WOLNYM OGNIU 15MINUT.ODSTAWIĆ NA 30 MIN,ABY SPĘCZNIAŁA
2.SER FETA I PLEŚNIOWY POKROIĆ W KOSTKĘ.PIECZARKI POKROIĆ W PLASTERKI,POŁOWE PODSMAŻYĆ NA ŁYŻCE MASŁA
3.DO KASZY DODAĆ OBA SERY I PODSMAŻONE PIECZARKI.NASTĘPNIE WBIĆ JAJKA,WYMIESZAĆ.DOPRAWIĆ DO SMAKU ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI,PIEPRZEM,SOLĄ.
4.NACZYNIE ŻAROODPORNE POSMAROWAĆ MASŁEM I OPRÓSZYĆ BUŁKĄ TARTĄ.PRZEŁOŻYC KASZE.NA WIERZCH UŁOŻYĆ PLASTERKI POZOSTAŁYCH PIECZAREK.OPRÓSZYĆ SOLĄ,PIEPRZEM,ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI I TYMIANKIEM.ZAPIEKAĆ 45MIN W TEMPERATURZE 180STOPNI
Komentarze