Zapiekanka z parówkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Prowadzę kulinarnego bloga , który powstał z potrzeby uchwycenia ulotnych smaków.

  • 40 min

Składniki:

  • ● 50 dag parówek
    ● ok. 20 dag żółtego sera
    ● kilka plastrów szynki szwarcwaldzkiej
    ● czerwona cebula
    ● średnia cukinia
    ● zioła prowansalskie
    ● tłuszcz do wysmarowania naczynia

Zapiekanka z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połowę sera kroimy w wąskie
    słupki. Parówki przekrawamy
    na pół i nacinany
    wzdłuż. W nacięcia wkładamy
    paski sera. Parówki owijamy
    plastrami szynki. Układamy
    w natłuszczonym naczyniu
    żaroodpornym.
  • 2. Cukinię myjemy, osuszamy,
    kroimy w cienkie plastry. Cebulę
    obieramy, kroimy w kostkę.
    Posypujemy parówki.
    Pomiędzy parówki wkładamy
    plastry cukinii.
  • 3. Resztę sera ścieramy na
    tarce o dużych oczkach, następnie
    posypujemy parówki.
    Oprószamy ziołami. Pieczemy
    ok. 30 minut w temperaturze
    200 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy