Prowadzę kulinarnego bloga , który powstał z potrzeby uchwycenia ulotnych smaków.
40 min
Składniki:
● 50 dag parówek
● ok. 20 dag żółtego sera
● kilka plastrów szynki szwarcwaldzkiej
● czerwona cebula
● średnia cukinia
● zioła prowansalskie
● tłuszcz do wysmarowania naczynia
Zapiekanka z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Połowę sera kroimy w wąskie
słupki. Parówki przekrawamy
na pół i nacinany
wzdłuż. W nacięcia wkładamy
paski sera. Parówki owijamy
plastrami szynki. Układamy
w natłuszczonym naczyniu
żaroodpornym.
2.Cukinię myjemy, osuszamy,
kroimy w cienkie plastry. Cebulę
obieramy, kroimy w kostkę.
Posypujemy parówki.
Pomiędzy parówki wkładamy
plastry cukinii.
3.Resztę sera ścieramy na
tarce o dużych oczkach, następnie
posypujemy parówki.
Oprószamy ziołami. Pieczemy
ok. 30 minut w temperaturze
200 °C.
Komentarze