Zapiekanka z zielonymi warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bezmięsna zapiekanka

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 0,5-0,75 kg ziemniaków
    1/2 brokuła
    1 szklanka mrożonego groszku
    1/2 pora
    3 jajka
    3 łyżki jogurty naturalnego lub smietany
    sól, pieprz
    słodka papryka

Zapiekanka z zielonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, zalać wodą i gotować 10 minut od zawrzenia wody. Odcedzić i pokroić w plasterki. Pora pokroić w krążki, różyczki brokuła w plasterki. Ziemniaki wymieszać z resztą warzy i wyłożyć do naczynia do zapiekania. Jajka zmiksować do spienienia, dodać jogurt, doprawić solą i pieprzem, wymieszać i zalać warzywa. Wierzch posypać pieprzem i słodką papryką. (Całość można posypać startym żółtym serem.) Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pół godziny. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy