Zapiekanka ze szpinakiem

0 (0 ocen)

Przepis jest genialny z kilku powodów: szybki, łatwy i bardzo prosty :)

Składniki:

  • 1. 60 dag szpinaku (najlepiej brykiet)
    2. paczka makaronu "rurki"
    3. jajka (ilość w zależności od tego czy ktoś lubi jajka ;) )
    4. twardy ser
    5. pieprz (koniecznie ziołowy!)
    6. sól
    7. olej

Zapiekanka ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zapiekanka ze szpinakiem 1. 1. Zamrożony szpinak wrzucamy na patelnię i smażymy na niewielkiej ilości oleju.
    2. W tym czasie gotujemy makaron, tak żeby był "al dente" i gotujemy jajka na twardo.
    3. Usmażony szpinak doprawiamy solą i ziołowym pieprzem.
    4. Do naczynia żaroodpornego wlewamy trochę oleju, przekładamy szpinak i makaron i mieszamy razem. Na wierzch kładziemy jajka pokrojone w plastry i starty ser.
    5. Wkładamy do piekarnika na ok.20 minut, temp. 160 stopni.

Porady

Szpinak doprawiamy tylko pieprzem ziołowym!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy