To danie jest proste, smaczne a zarazem szybkie w wykonaniu.
60 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
Ziemniaki ugotowane 80 dag
Kalafior 1 szt.
Ser żółty starty 10 dag
Kwaśna śmietana 1 szklanka
Natka pietruszki 1 pęczek
Sól i pieprz do smaku
Cukier do smaku
Sok z cytryny do smaku
Masło do formy
Zapiekanka ziemniaczano-kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
Kalafior ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru i soku z cytryny do smaku. Ziemniaki pokroić w grube plastry. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i układać na przemian ziemniaki i różyczki kalafiora. Śmietanę wymieszać z posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem do smaku i zalać przygotowane warzywa.. Posypać startym serem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni i piec około 30 minut.
Komentarze