Zapiekanki z pieczarkami i serem

0 (0 ocen)

W szybki sposób możemy przygotować je na kolację lub śniadanie, przyznam, że dawno ich nie jadłam. Przypomniałam sobie smak dzieciństwa.

Składniki:

  • 4 bułki paluchy
    150 gram pieczarek
    100 gram sera żółtego
    Masło
    Zioła do pizzy
    Sól, pieprz
    Ketchup
    Olej do smażenia

Zapiekanki z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki, podsmażamy na oleju, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Bułki kroimy na pół, smarujemy masłem, posypujemy ziołami do pizzy, układamy podsmażone pieczarki. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy zapiekanki. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy zapiekanki, wstawiamy do piekarnika, zapiekamy przez 10-15 minut. Przed podaniem polewamy ketchupem.

Komentarze

Podobne przepisy