Zapiekanki z serkiem camembert

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczny obiad

  • 40 min

Składniki:

  • 1/2 opakowania makaronu (dowolny)
    2 serki camembert naturalny
    3 średnie cebule
    35 dag boczku wędzonego
    3/4 szklanki białego wina półsłodkiego
    szklanka śmietany 30%
    parmezan do posypania
    przyprawy Małgorzaty
    kucharek

Zapiekanki z serkiem camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kolda 1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Boczek kroimy w paseczki i podsmażamy, dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, zlewamy winem i dusimy 5 minut, wlewamy śmietanę, doprawiamy przyprawami.

    W naczynia ceramiczne rozkładamy makaron, układamy pokrojony w paski camembert, na to boczek i cebulka. Posypujemy startym serem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy około 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy