Zapiekany camembert z malinami i balsamico

0 (0 ocen)

  • 20 min

Kocham zapiekany camembert ! Fajne jest to, że możemy go zapiec i podać z różnorodnymi dodatkami - od żurawiny, po orzechy i czosnek. Do tej pory nie próbowałam jeszcze połączenia z malinami, które intrygowało mnie od jakiegoś czasu. Dziś nadszedł ten dzień :) !

  • 20 min

Składniki:

  • 1 krążek serka camembert
    garść malin
    kilka kropel octu balsamicznego

Zapiekany camembert z malinami i balsamico - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dnie kokilki ułóż maliny. Skrop je balsamico. Połóż na nich krążek sera camembert. Piecz przez około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 C. Po upieczeniu odwróć kokilkę tak, by ser wylądował na talerzu, a na nim maliny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy