Zapiekany fenkuł z grzybami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

...

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • 4 fenkuły
    2 cebule
    200 g pieczarek
    100 g grzybów shiitake
    100 g boczniaków
    50 g margaryny
    200 g topionego serka ziołowego
    100 g mozzarelli (startej)

Zapiekany fenkuł z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekany fenkuł z grzybami 1. Fenkuły umyłem ,przekroiłem na pół .wyciąłem kliny w kształcie trójkąta. Cebule obrałem ,posiekałem. Grzyby oczyściłem i pokroiłem. Cebule zeszkliłem na margarynie i dusiłem 5 min.Doprawiłem solą i pieprzem. Fenkuły podgotowałem w osolonej wodzie 5 min. Osączyłem i przełożyłem do natłuszczonej formy. Nafaszerowałem grzybami. Serek i mozzarelle roztopiłem z 200 ml wody. Zalałem zapiekankę. Piekłem 40 min w temp. 200 stopni C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy