Zapiekany pudding z serka wiejskiego

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Taki pudding jest nie tylko pyszny, ale również syty, więc idealnie może posłużyć jako zdrowe śniadanie, a nawet jako deser.
Idealny na ciepło i po ostygnięciu.

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • (1 porcja)
    150g serka wiejskiego
    1 jajko (duże)
    2 łyżki otrębów (płaskie; u mnie pszenne; mogą być też dowolne płatki)
    1 łyżeczka miodu (płynnego)
    Dodatkowo polecam:
    1 łyżeczka liofilizowanego rokitnika w proszku
    Ponadto:
    np. miód, ulubiony sos lub konfitura (u mnie truskawkowa)

Zapiekany pudding z serka wiejskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko ubić do puszystości, a następnie dodać resztę składników i dokładnie wymieszać.
    Masę przełożyć do kokilki i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
    Piec około 30 minut w 180 stopniach.
    Spożywać na ciepło lub po ostudzeniu - z ulubionymi dodatkami.
    Polecam posypanie puddingu liofilizowanym rokitnikiem w proszku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy