Taki pudding jest nie tylko pyszny, ale również syty, więc idealnie może posłużyć jako zdrowe śniadanie, a nawet jako deser.
Idealny na ciepło i po ostygnięciu.
40 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
(1 porcja)
150g serka wiejskiego
1 jajko (duże)
2 łyżki otrębów (płaskie; u mnie pszenne; mogą być też dowolne płatki)
1 łyżeczka miodu (płynnego)
Dodatkowo polecam:
1 łyżeczka liofilizowanego rokitnika w proszku
Ponadto:
np. miód, ulubiony sos lub konfitura (u mnie truskawkowa)
Zapiekany pudding z serka wiejskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajko ubić do puszystości, a następnie dodać resztę składników i dokładnie wymieszać.
Masę przełożyć do kokilki i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
Piec około 30 minut w 180 stopniach.
Spożywać na ciepło lub po ostudzeniu - z ulubionymi dodatkami.
Polecam posypanie puddingu liofilizowanym rokitnikiem w proszku.
Komentarze