Zapiekany schabowy

0 (0 ocen)

  • 40 min

Urozmaicony schaboszczak .

  • 40 min

Składniki:

  • schab 6 plastrów
    ser żółty 6 plastrów
    pieczarki 8 szt
    papryka 1/2 szt
    jajko 2 szt
    masło 1 łyżka
    olej
    sól
    pieprz
    bułka tarta

Zapiekany schabowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbić tłuczkiem i oprószyć solą i pieprzem.
    Jajka wybić i roztrzepać, można z odrobiną wody albo mleka.
    Przygotowane schaby panierować w bułce, jajku i bułce.
    Smażyć na rozgrzanym oleju.

    Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę.
    Pieczarki przesmażyć na maśle, oprószyć solą i wymieszać.
    Paprykę (może być różnych kolorów) i pieczarki rozłożyć na usmażonych schabach, przykryć plastrami sera i zapiekać, aż się ser rozpuści.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy