zapiekany ser

0 (0 ocen)

  • Łatwy

ser w panierce

  • Łatwy

Składniki:

  • - ser żólty (grube plastry): 2 plastry
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta do panierki: 1 szklanka
    - przyprawy: pieprz, papryka: 2 szczypty
    - ketchup lub jakiś sos2: 1 łyżka
    - olej: 2 łyżki

Zapiekany ser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. kroimy ser na grube plastry
  • 2. nacieramy go przyprawami
  • 3. obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej
  • 4. smażymy na patelni tak aby ser się całkiem nie rozpuścił
  • 5. polewamy ketchupem lub sosem pomidorowym, słodko-kwaśnym (co kto lubi)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy