zapienkane caneloni z mięsem mielonym

0 (0 ocen)

  • 45 min

wielkie rurki puste w środku wysłały do gazety ofertę matrymonialną o nienagannej treści: obejmiemy coś smacznego i ciepłego w ten chłodny czas. Smażące się w tropikach mielone wraz z kukurydzą w pysznym towarzystwie pomidorów i bazyli potwierdziło chęć spotkania i tak o to powstała idealna para

  • 45 min

Składniki:

  • mięso mielone 500g, puszka kukurydzy, puszka pomidorów w puszce, bazylia, oregano, sól i pieprz, kiełbasa np śląska, ser żólty, pieczarki 300 g

Zapienkane caneloni z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. podsmażyc farsz: kiełbasa np podwawelska, mięso mielone, pieczarki, kukurydza w puszce, pomidory w puszce, sól i pieprz, bazylia, oregano
  • nadziewanie 2. makaron canneloni nadziewamy farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem
  • zapiekanie 3. zapiekamy z żółtym serem około 30 min

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy