Zarzucajka - zupa warzywna

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepis podsunęła mi moja Mama.

  • 60 min

Składniki:

  • -ćwiartka główki kapusty
    - 3 ziemniaki
    -1marchewka
    -1 pietruszka
    -4 ziarna ziela angielskiego
    -3 liście laurowe
    -koper
    -korpus drobiowy
    -koncentrat pomidorowy
    -łyżka mąki tortowej
    -sól, pieprz, majeranek

Zarzucajka - zupa warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zarzucajka 1. 1. Kapustę siekamy w paseczki, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Marchew i pietruszkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    2. Do gotującej się wody wkładamy korpus, wrzucamy liście, ziele oraz wszystkie warzywa i gotujemy do miękkości.
    3. Zaprawiamy koncentratem. Doprawiamy solą i pieprzem. Mąkę podsmażamy na oleju, podbijamy zupę. Wrzucamy posiekany koper, gotujemy jeszcze chwilę

Porady

Najlepszy jest świeży koper, z nim zupa smakuje wyśmienicie i orzeźwiająco.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy