Zasmażana fasolka szparagowa

0 (0 ocen)

Szybki dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonej zielonej fasolki szparagowej (450g)

    zasmażka:
    2 łyżki margaryny
    2 łyżki mąki pszennej
    1/3 szklanki zimnej wody

    sól, pieprz, wegeta, maggi do smaku

Zasmażana fasolka szparagowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagową ugotować do miękkości, odcedzić pozostawiając na dnie kilka łyżek wody.
  • 2. W międzyczasie sporządzić zasmażkę: margarynę roztopić, dodać mąkę pszenną, energicznie mieszając, przybrunacić, wlać zimną wodę, chwilkę pogotować. Zasmażkę wlać do fasolki, przyprawić do smaku.

Porady

Można użyć świeżej fasolki szparagowej, tym że przed gotowaniem najlepiej każdą z nich przeciąć na połowę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy