Zawijańce

0 (0 ocen)

Polecam szybką i tanią a smaczną odmianę zrazików. Paprykę można zastąpić ogórkiem kiszonym.

Składniki:

  • 50 dag mortadeli (pokrojonej w grubsze plastry)
    20 dag wędzonego boczku w plastrach
    papryka czerwona
    2 łyżki musztardy
    2 jajka
    olej

Zawijańce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Paprykę oczyścić i pociąć w paski długości mortadeli. Plastry boczku układać na plastrze mortadeli, posmarować musztardą, dać pasek papryki. Zwinąć i spiąć wykałaczką.
    2. Panierować w roztrzepanych jajkach, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rumiano.

Porady

smakujmy.pl

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy