Zawijańce drobiowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uświetniły imprezę z okazji rocznicy ślubu mojej siostry.

Składniki:

  • ● mały fi let z kurczaka
    ● 10 dag fety
    ● garść posiekanych orzechów laskowych
    ● pęczek rzodkiewek
    ● 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
    ● bułka tarta
    ● jajko
    ● bazylia
    ● oliwa

Zawijańce drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fetę rozkruszamy i smażymy
    na rozgrzanej oliwie. Wsypujemy
    orzechy i pokrojone
    w małą kostkę rzodkiewki.
    Chwilę smażymy.
  • 2. Fileta myjemy, przekrawamy
    w poprzek na pół i rozbijamy.
    Smarujemy 1/2 farszu
    i zwijamy w roladki. Panierujemy
    w rozkłóconym jajku
    i wymieszanej z bazylią bułce.
    Smażymy. Resztę farszu mieszamy
    z jogurtem i polewamy
    pokrojne fi lety.

Porady

Podajemy z zapieczonym ok. 15 minut w 200 °C purée.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_10-2010

Komentarze

Podobne przepisy