Zawijańce ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Postanowiłam urozmaicić zwykły codzienny obiad o nowe smaki.

  • 60 min

Składniki:

  • • 500 g schabu
    • 400 g mrożonego szpinaku
    • 4 ząbki czosnku
    • Sól, pieprz, przyprawa do mięsa
    • Kilka plasterków sera żółtego
    • Olej rzepakowy do smażenia

Zawijańce ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podziel na pięciocentymetrowe plastry i opłucz. Rozbij cienko
    tłuczkiem i wetrzyj przyprawy.
    Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju, dodaj szpinak, rozgnieciony
    przez praskę czosnek i podsmaż. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
    Farsz wykładaj i rozprowadzaj równomiernie po rozbitym schabie.
    Następnie ułóż plastry sera i zawiń, spinając całość wykałaczką.
    Usmaż na złoty kolor z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy