Postanowiłam urozmaicić zwykły codzienny obiad o nowe smaki.
60 min
Składniki:
• 500 g schabu
• 400 g mrożonego szpinaku
• 4 ząbki czosnku
• Sól, pieprz, przyprawa do mięsa
• Kilka plasterków sera żółtego
• Olej rzepakowy do smażenia
Zawijańce ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso podziel na pięciocentymetrowe plastry i opłucz. Rozbij cienko
tłuczkiem i wetrzyj przyprawy.
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju, dodaj szpinak, rozgnieciony
przez praskę czosnek i podsmaż. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Farsz wykładaj i rozprowadzaj równomiernie po rozbitym schabie.
Następnie ułóż plastry sera i zawiń, spinając całość wykałaczką.
Usmaż na złoty kolor z każdej strony.
Komentarze