Zawijaniec

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Najlepiej smakuje podany z czerwonym barszczem.

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa
    ● op. ciasta francuskiego
    ● ok. 10 dag żółtego sera
    ● 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
    ● natka pietruszki
    ● przyprawy: sól, pieprz, oregano, słodka mielona papryka, czosnek granulowany
    ● olej

Zawijaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółty ser ścieramy na
    tarce o dużych oczkach.
    Mielone mięso doprawiamy
    oregano, solą, pieprzem,
    czosnkiem i papryką.
    Mieszamy. Podsmażamy
    na rozgrzanym oleju.
  • 2. Natkę pietruszki myjemy,
    osuszamy i siekamy.
    Mieszamy z przecierem pomidorowym
    i dodajemy do
    mięsa. Chwilę smażymy.
  • 3. Ciasto rozkładamy.
    Równomiernie wykładamy
    mięsny farsz. Posypujemy
    żółtym serem i zwijamy
    w roladę. Pieczemy ok. 25
    minut w piekarniku rozgrzanym
    do 200 °C.

Porady

Do farszu można dodać kilka pokrojonych i podsmażonych pieczarek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy