Zawijaniec mięsno-warzywny w plastrach boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Plastry schabu umyć,osuszyć i cienko rozbić,opruszyć z obu stron solą i pieprzem.
Liście kapusty dokładnie opłukać i obgotować w osolonym wrzątku,odcedzić na sitku.
Obraną cebulę, oczyszczone papryki oraz szynkę pokroić w kostkę,przełożyć do miski,dodać ugotowany ryż,wbić jajko,doprawić solą i pieprzem do smaku,wymieszać.
2.Plastry schabu ułożyć na zakładkę tak aby utworzyły prostokąt,na mięsie rozłożyć liście kapusty,na kapuście rozłożyć farsz i zrolować na wierzchu poukładać obok siebie plastry boczku.
Całość delikatnie obwinąć folią aluminiową,wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 60 minut.
Komentarze